En zo zijn we weer 3 maanden verder. Het is een cliché, maar echt, de tijd vliegt! 6 van de 9 maanden zitten er op en ik merk dat ik nu steeds vaker de weken aan het aftellen ben in plaats van optellen. Nog 13 weken te gaan. Of wellicht een paar meer of minder. Stiekem begin ik nu toch wel nieuwsgierig te worden naar hoe de kleine er uit zal zien. Blond of bruin haar, blauwe of bruine ogen? Lijkt hij meer op papa of mama? Ik ben heel benieuwd!

Hard werken, hard genieten

Waar je in mijn eerste zwangerschapsupdate nog kon lezen dat ik veel last had van kwaaltjes, stonden de afgelopen maanden vooral in het teken van hard werken en hard genieten. De ene na de andere grote opdracht moest worden afgerond, er stonden een aantal leuke blogtrips en evenementen op het programma, ik gaf mijn eerste training over social media aan diëtisten en ik stak veel tijd als vrijwilliger in een groot dorpsevenement. Tussen al het werk door had ik nog een aantal scholingsdagen voor de opleiding tot Hormoonfactor coach, Behoorlijk pittig, steeds lange dagen naar school en een hele dag examen. Maar ik heb de opleiding afgerond met een dikke 8, dus ik kan nu al mijn plannen voor coaching verder uitwerken! Hard werken en leren dus, maar de meeste dingen vond ik ontzettend leuk om te doen en gelukkig had ik ook wat meer energie dan de eerste maanden. Wel begin ik goed te merken dat er flink wat kilo’s bij zijn en dat ik mijn grenzen goed moet bewaken. Een hele dag in touw op een evenement of naar een scholing, betekent 1-2 dagen bijtanken en helaas meestal ook iets meer last van mijn bekken. Naast al dat werken stonden er ook heel veel andere leuke dingen gepland, zoals etentjes, high tea, weekendjes weg en leuke feestjes. Zowel bij hard werken, als bij hard genieten blijft genoeg slapen en tussendoor rust pakken heel belangrijk.

Het wordt een jongen! Toch wel een beetje trots op mijn homemade gender taart die ik maakte voor familie 🙂

Roze wolk

Vanaf zo’n beetje week 20 begon ik te begrijpen wat ze bedoelen met die roze wolk tijdens de zwangerschap. Waar ik de eerste maanden bang was dat ik tegen een zwangerschapsdepressie aan zat, voelde ik me nu juist dolgelukkig, mega dankbaar en ontzettend tevreden met alles in mijn leven. Ik twijfelde nog wel wat over mijn toekomst qua werk, maar besloot na een aantal sollicitatie pogingen om toch zelfstandig ondernemer te blijven en echt mijn dromen te blijven volgen. Juist nu ik bewust moet kiezen, omdat ik merk dat ik qua energie nu niet meer 6 dagen per week 10 uur per dag kan werken en omdat ik dat straks met een kleine al helemaal niet meer wil en kan, denk ik nog meer na over wat mij écht blij maakt. Zo heb ik besloten om met een aantal opdrachtgevers te stoppen, kwamen daarvoor in de plaats opeens weer nieuwe mooie opdrachten binnen (waar één deur sluit…) en kregen mijn ideeën voor de toekomst als Zeeuwse Foodie steeds meer vorm. Ik vind het fantastisch om anderen te inspireren, maar wil niet meer ‘alleen een beetje bloggen’ over lekker eten en Zeeland. Graag wil ik mijn kennis en ervaring rondom voeding en hormonen inzetten om vrouwen weer écht een stap verder te helpen, dus achter de schermen werk ik hard aan nieuwe dingen. Niet alleen hormonen doen dus mentaal veel met mij, maar ook goed voor mezelf zorgen, keuzes maken, stilstaan bij de mooie dingen in het leven en mijn dromen blijven volgen, zorgen er nu voor dat ik me veel gelukkiger voel. Natuurlijk heb ik ook echt wel mijn dipjes, voel ik me soms een olifant en wil ik soms veel meer dan ik kan, maar de roze wolk overheerst! Al met al ben ik dus heel blij dat ik deze periode goed in mijn energie zit en kijk ik vol enthousiasme én zelfvertrouwen uit naar een hele nieuwe toekomst mét een kleine draak er bij 🙂

 

Groetjes Martine