Na een zwangerschapsupdate over het eerste en tweede trimester, kon een laatste blog over mijn derde trimester natuurlijk niet uitblijven. Ik dacht dat ik het eerste trimester het meest zwaar vond, omdat ik toen niet zo lekker in mijn vel zat, maar achteraf vond ik deze laatste loodjes ook wel heel pittig.

Nesteldrang

Waar ik me in de eerste 30 weken nog helemaal niet druk maakte om de babykamer, kreeg ik nu toch opeen zin om alles klaar te gaan maken. De meubeltjes stonden al klaar, maar het kringloop wiegje wilde ik nog schilderen, ik moest nog een hoop spulletjes bestellen en had van alles gekregen van (schoon)zussen wat ik nog wilde uitzoeken. De eerste babywasjes vond ik gewoon leuk om te doen smile

Ook de rest van het huis moest er aan geloven. Ik ruimde kasten op, maakte wel 3 grote dozen vol voor de kringloopwinkel, poetste de hele keuken en voorraadkast en maakte zo ruimte in mijn hoofd en huis voor ons wondertje. Mijn werk kreeg steeds minder prioriteit en ik had de behoefte om meer naar binnen te keren. Het was stiekem ook best een drukke periode met de laatste werkzaamheden voor mijn verlof, 2 bruiloften, 2 vrijgezellenfeesten, een zussenweekend en avondjes feesten op de braderie. Super leuk allemaal, maar ook heel vermoeiend. Ik ging steeds vaker in de middag een uurtje op de bank, gewoon omdat ik het nodig had.

De laatste voorbereidingen voor ons kindje. Ik ben er klaar voor!

Zwangerschapskwaaltjes

Weet je nog hoe warm het was, afgelopen zomer? Volgens mij hebben we drie keer een hittegolf gehad dit jaar. Normaal hoor je mij niet klagen over het weer, want je kunt er toch niks aan veranderen. Maar dit jaar had ik het letterlijk en figuurlijk wel een beetje zwaar met de hitte. Ik ging steeds meer vocht vasthouden en kreeg er zelfs pijnlijke gewrichten van in mijn handen en voeten. Gelukkig kon ik veel thuis werken, dus met de laptop op tafel, de voetjes omhoog op een stoel en de ventilator op mij gericht kwam ik de dagen wel door.

Ook mijn energie werd de laatste 10 weken steeds een beetje minder. Moe, moe, moe was ik. Al dat vocht en de toenemende kilo’s hielpen natuurlijk ook niet mee. Gelukkig hebben wij een hond, dus moest ik wel blijven wandelen. Ook probeerde ik af en toe te gaan zwemmen in het buitenzwembad bij ons in de buurt. Heerlijk even gewichtloos wat baantjes trekken en ook nog eens lekker afkoelen tijdens die hete zomerdagen.

Niet alleen het vocht en de moeheid brak me op. Ik had ontzettend veel last van maagzuur en werd meerdere keren per nacht wakker, omdat ik naar de wc moest. Al met al vond ik het dus pittige weken.

Ik deed in week 35 een zwangerschapsshoot en ben super blij met deze mooie foto’s als herinnering!

Zwangerschapsverlof

Niet gek dus dat ik de laatste weken uitkeek naar mijn verlof. Ik kon me niet meer zo goed concentreren en wilde eigenlijk alleen nog maar op de bank liggen met Netflix aan en online de allerlaatste dingetjes regelen voor de komst van de baby. Ik knalde in de laatste maand voor mijn verlof met hulp van een businesscoach nog een cursus over het gebruik van Instagram voor voedingscoaches online, maar daarna kakte ik echt helemaal in en was het genoeg. Uiteindelijk heb ik tot 37 weken gewerkt en toen alle opdrachten tijdelijk stop gezet en mijn online producten uit de webshop gehaald. Ik wilde me even helemaal kunnen focussen op het moederschap de eerste maanden en niet het gevoel hebben dat ik nog iets moest regelen tussendoor. Rust in de tent.

En toen was het op maandag 23 september zo ver… lees hier mijn bevallingsverhaal.

 

Groetjes Martine