Heb jij het al zien liggen in de supermarkt? Tussen Conimex, Go-Tan, Jumbo en andere grote merken, staat nu een nieuwe kroepoek. Zeeuwse kroepoek welteverstaan. Geproduceerd door de broers Wilthagen in Tholen, met verschillende ingrediënten uit de streek. Hoe tof is dat?! Ik mocht een kijkje nemen bij het bedrijf tijdens de persbijeenkomst en ik moet zeggen, deze Zeeuwse kroepoek smaakt naar meer!

 

Wilthagen

De broers Frank en Marcel Wilthagen hebben het familiebedrijf overgenomen van hun vader. Hij begon ooit zelf met het produceren van de nu zo bekende Zeeuwse knabbelspek. Een paar jaar geleden bedachten de broers dat ze er iets bij wilden gaan doen. Een vernieuwend concept voor de volgende generatie, met lokale ingrediënten als basis. De techniek om kroepoek te bereiden en te verpakken lijkt op die van knabbelspek, dus van het een kwam het ander.

     

Zeeuwse kroepoek

De Zeeuwse kroepoek is de eerste kroepoek die volledig in Nederland wordt geproduceerd. Wilthagen levert de kroepoek in drie verschillende smaken: garnaal, ui en zeewier. De Noordzeegarnalen komen vers van de visafslag bij Stellendam en zijn gevangen in de Zeeuwse kustwateren. De uien worden vlakbij geteeld en geschild op de Brabantse wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde, waar we tijdens de persbijeenkomst ook even een kijkje gaan nemen. Samen met Jan Kruijsse van de Zeeuwse Zeewierhandel doe ik een poging tot het oogsten van zeewier, weer een leuke ervaring erbij!

 

Je kunt de kroepoek eten bij een warme maaltijd, maar ook als tussendoortje. Een portie van 20 gram bevat rond de 100 kcal, wat een prima hoeveelheid is voor een hartige snack af en toe. De variant met uien is mijn favoriet, maar ook de smaken garnaal en zeewier vind ik lekker. Natuurlijk is smaak iets persoonlijks, dus ik raad je zeker aan om zelf te gaan proeven! Bij verschillende Jumbo supermarkten heb ik ze al zien liggen, laat je mij even weten wat je er van vindt?

Disclaimer: Deze blog is een (niet betaalde) samenwerking met familiebedrijf Wilthagen in Tholen. Als Zeeuwse Foodie mocht ik aanwezig zijn bij de persbijeenkomst om een kijkje te nemen bij het bedrijf en kreeg ik proefzakjes mee naar huis. Deze blog heb ik zelf geschreven en bevat daarom mijn persoonlijke mening.