Begin juli was ik door Visit Domburg uitgenodigd om 3 dagen lang Domburg te verkennen. Samen met een aantal andere bloggers genoot ik van lekker eten en drinken, het strand, de zee en nog veel meer. Ik heb zoveel toffe plekjes bezocht en die wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Kijk je mee in mijn fotodagboek?

Dag 1 Seafood everywhere!

Op dinsdag 3 juli werd ik in de ochtend hartelijk ontvangen door de Rachelle Verhage (van De ZeeuwZe Blog) en Debora Saman (van Grand Café De Roode Leeuw) ofwel de reisleidsters. Na een korte kennismaking met de andere bloggers, het verkennen van onze bungalow (Roompot Hof Domburg) én natuurlijk een welbekende Zeeuwse bolus vertrokken we richting het centrum van Domburg.

Het eerste adres waar we werden verwacht voor de lunch, was Restaurant De Visbar. Echt, als je van seafood houdt, bestel de Fruits de Mer! Oesters, kreeft, kreukels, gamba, krab, scheermes, teveel om op te noemen. Een beter begin van deze (food)trip kon ik mezelf niet wensen.

Helaas voelde ik me die dag niet heel fit, dus terwijl de rest ging shoppen, trok ik me heel even terug in de bungalow om daarna weer mee te kunnen doen met de rest van het programma. Ik was net op tijd terug om te kunnen genieten van een heerlijke ‘berrylicious smoothie’ bij ijs- en koffiesalon De IJsvogel.

De volgende stop was het strand van Domburg, waar we door Strandpaviljoen Oase werden verrast door oesters, mosselen en cava on the beach. Zeeuwser dan dit kon het niet worden. Natuurlijk moest er nog even geshoot worden bij de strandhuisjes en fietsten we daarna terug naar de bungalow om even op te frissen.

Het diner was bij Restaurant De Boterkapel. Voor mij inmiddels een bekende hotspot, want daar mocht ik al eerder komen eten. Wat denk je van een bentobox met rendang, zoete aardappel, avocado en een yakitori spiesje? Of zeebaars met paëlla, bloemkool met couscous of gamba’s met look. O, en vergeet niet wat ruimte te houden voor een mierzoet toetje van marshmallows met lemoncurd en aardbei, want dat is er eentje voor in de categorie ‘daar mag je mij voor wakker maken’. Ik ging zowat rollend naar de bungalow die avond…

Dag 2 Food, Wellness & Surfing!

Op woensdag 4 juli werden we verwend met een uitgebreid ontbijt bij Restaurant In den Walcherschen Dolphyn. Croissants, broodjes, yoghurt met fruit, smoothies, brie, gerookte zalm, de tafel was afgeladen met lekkere dingen. Ik besloot om niet al te gek te doen en nam een donkere boterham met ham en ei, een schaaltje yoghurt met fruit, een lekker sapje en een kop thee. Genieten, maar toch een beetje balans houden.

Na het ontbijt kregen we een rondleiding bij Spa Domburg in het Badhotel en mochten we een uurtje genieten van diverse sauna’s en baden. Wauw, ik voelde me hierna helemaal zen en opgefrist. Er was nog wat tijd over om te shoppen en vervolgens gingen we door naar de lunch bij Paviljoen Strand 90. Hier kregen we een lekker zilte bisque en diverse proeverijtjes van vlees en vis.

Na de lunch stond er een activiteit op de planning, waar ik al weken naar uit had gekeken: SURFEN! Ik had al eens eerder een poging gewaagd in Australië en Bali, maar toch blijft het steeds weer een uitdaging om even op de plank te kunnen staan. Gelukkig kregen we uitgebreide uitleg, tips en hulp van de leraar van Surfschool Domburg, ik vond het geweldig!

Moe, maar voldaan en met een hoofd vol zeewater, was ik toe aan een stevig diner. En dat kregen we! Na een snelle douche mochten we aanschuiven voor een dikke vette burger bij Restaurant De Roode Leeuw. Daar kom ik nog eens voor terug. Of voor een te gekke freak shake, waar ik echt geen ruimte meer voor had na die burger.

Om de avond gezellig af te sluiten, deden we een drankje bij Café Tramzicht. Een flinke Pina Colada bovenop die burger zorgde al snel voor wat geeuwende gezichten, dus 1 drankje was meer dan genoeg 🙂

Dag 3 Food & Culture

De laatste dag, donderdag 5 juli, mochten we uitgebreid komen ontbijten bij  het knusse Galerie Pop. Kunstgalerij, tearoom en shop in één. Ik likte m’n vingers af bij de homemade scones met clotted cream en jam, maar hield het verder maar bij wat fruit en een sapje.

De eindbestemming van de blogtrip was Museum voor natuur en landschap Terra Maris. Hier leerden we wat bij over de historie van het Zeeuwse landschap en konden we even verdwalen in de prachtige tuinen van het museum.

In die prachtige tuinen sloten we de blogtrip af met een uitgebreide picknick, verzorgd door de Domburgsche Bier en Melksalon, een eet- en drinkwinkel. De picknick bestond uit lekkere sapjes, verse sandwiches, salades en zelfgemaakte haverkoeken. Gelukkig hadden we wat doggybags om wat lekkers mee te nemen naar huis.

Na bijna 3 volle dagen rondtouren (op fietsen van Akkerdaas Tweewielers, jaja gelukkig hadden we ook flink wat beweging) in Domburg kan ik gerust zeggen dat ik laaiend enthousiast ben over dit knusse stadje. Ja, het is super toeristisch, maar ik begrijp wel waarom. Lekker eten en drinken, een prachtig strand met dito paviljoens, heerlijke overnachtingsplekken (inclusief wellness!), leuke activiteiten en mogelijkheden om tot in de kleine uurtjes een drankje te doen. Genoeg vermaak dus voor jong tot oud. Ik ga hier nog vaak terug komen!

Groetjes, Martine

 

 

Disclaimer. Deze blog is geschreven in samenwerking met Visit Domburg. Mijn 3-daagse blogtrip werd volledig gesponsord, wat betekent dat ik alles heb gekregen. Deze blog bevat echter mijn eigen persoonlijke mening en daarom schrijf ik alleen positief over dingen die ik ook echt meen.