Van zelfstandig diëtist naar… van alles en nog wat

In december 2018 verkocht ik mijn praktijk en dus was het in januari tijd voor een nieuwe start. Ik werkte voor diverse opdrachtgevers (voornamelijk social media beheer en marketing advies), gaf workshops en voorlichtingen over gezond en Zeeuws genieten en deed wat kleine catering opdrachten. Een aantal opdrachten vond ik ontzettend leuk en uitdagend en andere deed ik eigenlijk alleen omdat ik de inkomsten goed kon gebruiken. In de loop van het jaar besloot ik daarom om (opnieuw) te kiezen voor wat ik echt leuk vind en met een aantal opdrachten te stoppen. Er opende weer een nieuwe deur en ik ging een paar uur per week aan de slag als projectmedewerker leefstijlcoaching bij Zorggroep West-Brabant. Een mooie interim opdracht, waarbij ik al mijn ervaring van de voorgaande jaren als diëtist kon inzetten, maar ook een stapje verder ging op het gebied van onderzoeken, adviseren en netwerken. Mijn ervaring als diëtist en zelfstandig ondernemer goot ik ook in een nieuw bedrijf en zo begon ik met het geven van training en advies aan diëtisten en gewichtsconsulenten. Ik organiseerde een eerste live training over social media en ontwikkelde een online cursus over het gebruik van Instagram voor voedingscoaches. Super leuk om zo al mijn kennis, ervaring en creativiteit om te kunnen zetten naar nieuwe producten.

Hormoondeskundige in wording

Ondertussen deed ik de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman, omdat ik mezelf verder wilde verdiepen in de relatie van hormonen met voeding en gezondheid. Ik was namelijk na het stoppen met de pil en een afwijkend uitstrijkje in 2018 zelf zoekend op dit gebied en ben toen heel fijn geholpen door een orthomoleculair diëtist. De blogs hierover werden ook heel goed gelezen, dus volgens mij zijn hormonen sowieso een hot item. Graag wil ik hier nog verder in duiken en in de toekomst ook weer anderen mee gaan helpen, maar daarover meer in de blog over mijn doelen voor 2020. Als Zeeuwse Foodie was het eigenlijk een vrij rustig jaar. Ik heb weinig geblogd en ook niet zoveel nieuwe hotspots of evenementen bezocht. Natuurlijk was ik wel weer van de partij bij de jaarlijkse opening van het kreeftenseizoen. Verder mocht ik een ontzettend toffe blogtour organiseren voor stichting Tholen Beter Bekend en genoot ik samen met 9 andere bloggers 2 dagen van mijn mooie eiland Tholen. Ook ontmoette ik heel veel nieuwe foodies bij een event van blogger Francine van Heerlijke Happen, waarbij we mochten kijken en proeven in de showroom van TTP Concepts en Bowls and Dishes. Wat een mooie spullen zeg, daar wordt een mens gewoon hebberig van 😉

Het jaar van …

Voor mijn gevoel had ik dit jaar helemaal niet zoveel gedaan, maar nu ik alles op een rijtje zet heb ik weer ontzettend veel gezien, gedaan, genoten en geleerd. Ik had nog veel meer willen doen, maar moest echt keuzes maken. 2019 was namelijk niet alleen het jaar van een nieuwe start qua business en het jaar van THE BIG 30, maar vooral het jaar dat ik moeder werd. Eind januari ontdekte ik dat ik zwanger was en elk trimester had zo zijn uitdagingen. Op 26 september werd ik na een mega lange en zware bevalling mama van een prachtige zoon: Jason. De laatste maanden van 2019 had ik verlof en heb ik ook echt al mijn werkzaamheden tijdelijk neergelegd. Een kindje krijgen en de eerste maanden doorkomen vond ik namelijk al een 24/7 baan.

Juist door het moeder worden heb ik nog meer geleerd hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen en te doen wat mij gelukkig maakt. Niet leven volgens de verwachtingen van anderen, maar mijn eigen weg kiezen. Groot durven dromen, maar ook de dromen of doelen durven bijstellen als dat nodig is. Mijn doelen voor 2019 zijn niet helemaal gelukt, want ik moest de balans tijdens en na mijn zwangerschap helemaal opnieuw opmaken. Dat kost tijd, energie en soms een traan, maar uiteindelijk levert het me zoveel meer blijdschap, rust en wijze lessen op, dat ik er graag mee door ga. Ik vind het geweldig om nieuwe dingen te leren, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied en om met mijn kennis en ervaring anderen verder te helpen. Het komende jaar wordt vast een uitdaging om al mijn passies te combineren met mijn nieuwe rol als moeder, maar ik heb er nu al zin in!

 

Groetjes Martine