Zon, heel veel (zilte) zaligheden, maar ook grote veranderingen. Ik denk dat dat een mooie samenvatting is van het afgelopen jaar. Eind 2017 schreef ik een terugblik op mijn eerste jaar als Zeeuwse Foodie en het leek mij wel een mooie traditie om dat elk jaar te gaan herhalen. Want ook het afgelopen jaar is er weer ontzettend veel gebeurd en heb ik weer hele toffe dingen mogen doen. Graag neem ik je even mee naar mijn hoogtepunten en ontwikkelingen van 2018.

Culinair Zeeland

Ik heb weer veel gezien, ontdekt en geproefd van onze mooie provincie dit jaar. Zo was ik in maart voor de tweede keer aanwezig bij de opening van het Oosterscheldekreeft seizoen, ging ik in juni voor het eerst naar foodfestival Smaak aan Zee, genoot ik in juli 3 dagen lang van een zomerse blogtrip in Domburg en in november leerde ik een hoop over de Gouden Eeuw tijdens een 2-daagse blogtrip in Middelburg. Naast de grotere evenementen mocht ik ook een aantal keer een dagje mee de boot op, in het voorjaar met Prins & Dingemanse, in de zomer met het event Slag op de Schelde en in het najaar met Adri & Zoon, geweldig!

Een blogpauze

Eigenlijk heb ik het afgelopen jaar helemaal niet zoveel nieuwe blogs geschreven. Dat kwam door diverse redenen, zowel persoonlijk als zakelijk. Persoonlijk had ik behoorlijk veel twijfels over wat ik nu precies wilde, als diëtist, als Zeeuwse Foodie, maar ook gewoon als Martine. Ik kwam mezelf behoorlijk tegen na een afwijkend uitstrijkje en was de balans helemaal kwijt na het stoppen met de pil. Ondertussen had ik het zakelijk best druk met mijn diëtistenpraktijk, het begeleiden van mijn stagiaire en allerlei nieuwe opdrachten. Super leuk, want ik werd als Zeeuwse Foodie regelmatig gevraagd voor lezingen, workshops en proeverijen in showroomkeukens! Ook volgde ik diverse cursussen rondom Facebook en Instagram marketing, omdat ik de wereld van online marketing razend interessant vind.

Bijzondere hoogtepunten

Mijn eerste jaar als blogger was heel bijzonder, maar het afgelopen jaar was wel weer next level 🙂 Ik kwam begin 2018 op de Zeeuwse televisie! De laatste jaren wordt er in Zeeland geëxperimenteerd met diverse ‘exotische’ groentesoorten en ik mocht twee recepten maken die op de website en televisie getoond werden. Verder lanceerde ik in de zomer mijn eerste 4-weekse voedingsplan Zomerslank, stond ik paginagroot in het magazine van ZeeuwZe, mocht ik met een helicopter mee voor een rondje over Vrouwenpolder en organiseerde ik voor het eerst een bloggerslunch in samenwerking met Zeker Zeeuws.

Mijn beste beslissing van 2018

Na maanden twijfelen, overwegen en nadenken, hakte ik begin oktober de grote knoop door: ik ging stoppen met mijn diëtistenpraktijk. Daardoor belandde ik echter zo’n beetje in de drukste periode van het jaar. Een hoop administratieve rompslomp rondom het overdragen, mijn opvolger goed inwerken, alle cliënten inlichten, mijn eigen spreekuren afronden en daarnaast begon ik een nieuwe job bij ZeeuwZe en had ik diverse lezingen en workshops als Zeeuwse Foodie gepland staan. Ik denk dat ik in november wekelijks zo’n 50-60 uur aan het werk was, dus eind november besloot ik last minute om een ticket naar Málaga te boeken. Even geen verplichtingen en even tijd voor mezelf. Ik genoot (in m’n eentje!) 5 dagen van de Spaanse zon en lekker eten, struinde een beetje doelloos door de stad en over de boulevard, deed vooral heel weinig en kwam er achter hoe moe ik eigenlijk was. Hoog tijd dus voor verandering, maar daarover meer in het nieuwe jaar.

ENJOY THE RIDE. Dat is de tekst die bijna het hele jaar op mijn vensterbank stond. In de eerste blog van dit jaar over mijn doelen voor 2018 schreef ik dat ik dit jaar meer wilde genieten. Door alle persoonlijke en zakelijke dingen die ik hiervoor heb genoemd, was het soms behoorlijk druk, chaotisch en uit balans. Toch heb ik wel ervaren dat ik het al veel makkelijker vind om dingen los te laten, te accepteren en het gewoon te laten zijn voor wat het is. Iets in de trant van good enough is the new perfect. Juist door het gedoe rondom het uitstrijkje, mijn blogpauze, alle nieuwe foodie dingen, het stoppen met mijn praktijk en het alleen op vakantie gaan ben ik het afgelopen jaar weer mega gegroeid. Als diëtist, als foodie, maar vooral als Martine. En nu ik zo terugkijk zie ik pas wat er voor mij echt centraal stond dit jaar: kiezen voor mezelf.

Bedankt! Voor het volgen, lezen, liken, reageren en delen. Ik vind het ontzettend gaaf om jou te mogen inspireren met tips, recepten en persoonlijke verhalen. Nu mijn praktijk definitief is afgerond, wil ik toch weer structureel gaan bloggen. Eens kijken wat het komende jaar ons brengt… Over mijn nieuwe plannen, doelen en thema’s vertel ik je in het nieuwe jaar graag meer. Hopelijk tot dan!

 

Groetjes, Martine