Bij ons staat er wel minimaal één keer per week een pastamaaltijd op het menu. Natuurlijk met lekker veel groente en bij voorkeur met een zelfgemaakte saus. Deze tagliatelle met roomsaus en zalm is een favoriet van mij die regelmatig terug komt. Lekker romig en vol van smaak!

Dit recept is voor 2 porties.

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 250g cherry tomaatjes
  • 150g champignons (of 125g gesneden)
  • 2 zalmmoten van 125g (mag uit de vriezer)
  • 125ml crème fraîche (light)
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 100g tagliatelle pasta
  • olijfolie, gemalen peper

Zo maak je de tagliatelle met roomsaus en zalm:

  • Was de groente en schil eventueel de courgette. Snijd de courgette in stukken en de champignons in plakjes. De tomaatjes kun je heel laten of eventueel halveren.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kun je de volgende stappen doen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak hierin de zalmmoten gaar. Maak er kleinere stukken van in de pan met je spatel en voeg vervolgens de courgette en champignons toe om 5 minuten mee te laten bakken.
  • Klop in een maatbeker of schaaltje het ei los en mix de crème fraîche en de kaas hierdoor met een snufje peper. Giet dit mengsel bij de zalm en groente en verhit dit goed door in 2-3 minuten.
  • Voeg tenslotte de tomaatjes toe aan het zalm mengsel en verhit 1 minuut mee.
  • Giet de tagliatelle af en verdeel over 2 borden. Verdeel hierover de zalm met groente en saus.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde:

Een portie tagliatelle met roomsaus en zalm bevat ongeveer 710 kilocalorieën, 50 gram eiwit, 51,3 gram koolhydraat, 32,7 gram vet, waarvan 13,4 gram verzadigd vet en 5,9 gram vezels. Dit is berekend met de Eetmeter van het Voedingscentrum.