Deze frisse salade met biefreepjes is een goede vervanging van je standaard boterhammetjes als lunch. Koolhydraatbeperkt, eiwitrijk en vol vezels.

Dit recept is voor 1 persoon.

Dit heb je nodig:

  • 100g bieflappen
  • 1 kleine rode ui
  • 100g ijsbergsla
  • 100g komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel pijnboompitten (10g)
  • 1 eetlepel zoete ketjap manis of sojasaus

Zo maak je de salade met biefreepjes:

  • Snijd of knip de bieflap in kleine reepjes. Was en snijd alle groente in stukjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefreepjes rondom gaar en bruin (ongeveer 4 minuten). Bak vervolgens de ui kort mee (2 minuten) en voeg de ketjap manis toe.
  • Leg de sla, stukjes komkommer en tomaat op een bord. Verdeel hierover de biefreepjes met ui en een eetlepel pijnboompitten. De saus die in de pan achterblijft kun je gebruiken als dressing.

Eet smakelijk!

 

Tips:

  • Ik bak meestal een dubbele portie bieflap (200g) met ui (2 kleine of 1 grote) en ketjap (2 eetlepels). Zo sta ik maar 1 keer in de keuken te bakken, maar heb ik wel voor 2 dagen een lekkere salade. De gebakken bieflap met ui kun je prima 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Wil je liever een vega variant? Deze salade is ook erg lekker met tempeh blokjes in plaats van biefreepjes.

Voedingswaarde:

Een portie salade met biefreepjes bevat ongeveer 357 kilocalorieën, 28,2 gram eiwit, 18,1 gram koolhydraat, 18,2 gram vet, waarvan 2,9 gram verzadigd vet en 3,9 gram vezels. Dit is berekend met de Eetmeter van het Voedingscentrum.