Een groot strand, gezellige terrasjes, knusse winkeltjes en heel veel bars, discotheken en kroegen, dat is Renesse. Niet gek dus dat je er ontzettend veel toeristen tegenkomt op een zonnige zomerdag. Midden in de drukke hoofdstraat vind je echter ook iets anders. Tussen pizzeria, snackcorner en discotheek ligt culinaire hotspot Restaurant de Wig. Ik mag hier gaan dineren om er over te schrijven op de website van Elle Eten, dus ik laat me graag verrassen door de chef.

  

Zeeuwse specialiteiten

Chef Jimmy Verboom is de derde generatie die bij Restaurant de Wig de touwtjes in handen heeft. Hij toverde De Wig om van een toeristenzaak naar een specialiteiten restaurant. Zijn passie voor koken zie én proef je terug in de prachtige gerechten. Op de kaart staan Zeeuwse specialiteiten, zoals Oosterscheldekreeft en oesters, maar ook vleesgerechten, zoals ribeye en ossenhaas. Ik krijg een knapperig algencrackertje vooraf, gevolgd door een romig aspergesoepje. De Oosterscheldekreeft met tomaatjes is subliem, maar het signature dish van de chef met eendenlever is niet mijn ding. Het kreeftenstamppotje met lamsoren is lekker zilt en het dessert met diverse zoete lekkernijen is een feestelijke afsluiting van een geweldig diner. De Wig is een prachtige hotspot om toe te voegen aan mijn lijstje van culinaire ervaringen.

  

Modern

Het restaurant is modern ingericht met diverse bruintinten. Als hobbyschilder vind ik het altijd leuk om de schilderijen in restaurants wat beter te bekijken. Hier hangen prachtige schilderijen aan de muur met diverse afbeeldingen van vis en ander seafood. Op de hoek bij de bar is een knus plekje voor twee, met paars verlichte Zeeuwse oesters. Vanaf de bar heb je een leuk inkijkje in de half open keuken. Door de grote ramen in het restaurant kijk je uit op de voorbijgangers, maar binnen voelt het als een verademing. Even ontsnappen aan de drukte van Renesse en culinair genieten, dat is Restaurant de Wig!

  

Restaurant de Wig
Hogezoom 181 A
4325 BG, Renesse
www.restaurantdewig.nl
Openingstijden:
7 dagen per week geopend van 11.00-21.00 uur