Zeekraal is echt 1 van mijn favoriete Zeeuwse producten. Door de licht zilte smaak kun je dit perfect verwerken in quiches, maar ook op pizza’s of in andere hartige gerechten. Deze quiches met zalm en zeekraal zijn lekker als lunchgerecht, maar ik snijd ze ook wel eens in stukken als leuk hapje bij een tapas diner of voor een feestje.

Dit recept is voor 2 mini quiches.

Dit heb je nodig:

  • 2 mini ovenschaaltjes (doorsnede 10-12 cm)
  • olijfolie
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram zalmfilet
  • 50 gram zeekraal
  • 1 ei
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap
  • 50 ml yoghurt
  • zout en peper

Zo maak je de mini quiches met zalm en zeekraal:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaaltjes in met een beetje olijfolie.
  • Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en leg deze in de ovenschaaltjes, duw de rand iets aan. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  • Klopt het ei los in een kom met de limoensap, yoghurt en eventueel wat zout en peper. Schenk het eimengsel in de ovenschaaltjes.
  • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en de zeekraal in kleine stukjes. Verdeel de zalm en zeekraal over de beide ovenschaaltjes.
  • Bak de quiches in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tips:

  • Wil je deze quiches koolhydraatarm maken? Laat dan het bladerdeeg weg. Je hebt dan geen krokante buitenkant, maar de smaak is nog steeds erg goed.
  • Ik vervang de zalmfilet ook wel eens door gerookte zalm. Je hebt dan geen zout extra nodig, want de combi van gerookte zalm en zeekraal is al behoorlijk zout!
  • Varieer naar eigen smaak ook eens met extra rode ui snippers of stukjes olijven.

Hou jij ook zo van Zeeuwse zilte groenten? Misschien vind je dit recept met lamsoren, zoete aardappel puree en vis ook wel iets!