De zeeaster (beter bekend als lamsoren) wordt weer volop verkocht en binnenkort is ook de zeekraal weer verkrijgbaar. Om alvast wat inspiratie op te doen heb ik voor jullie een recept voor mini quiche met zalm en zeekraal. Lekker als lunchgerecht of wellicht als voorgerecht bij een uitgebreid diner.

Dit heb je nodig voor 2 quiches:
– 2 mini ovenschaaltjes (doorsnede 10-12 cm)
– olijfolie
– 2 plakjes bladerdeeg
– 100 gram zalmfilet
– 50 gram zeekraal
– 1 ei
– 1 eetlepel limoen- of citroensap
– 50 ml yoghurt
– zout en peper

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaaltjes in met een beetje olijfolie.
2. Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en leg deze in de ovenschaaltjes, duw de rand iets aan.
3. Klopt het ei los in een kom met de limoensap, yoghurt en eventueel wat zout en peper. Schenk het eimengsel in de ovenschaaltjes.
4. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en de zeekraal in kleine stukjes. Verdeel de zalm en zeekraal over de beide ovenschaaltjes.
5. Bak de quiches in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Eet smakelijk!

Zeeuwse groetjes,
Martine