Hou jij ook zo van pizza? Afgelopen zomer maakte ik met mijn familie in ons vakantiehuis in Spanje voor het eerst zelf pizza. Sindsdien koop ik bijna geen kant en klare pizza meer, want zelf gemaakt is veel lekkerder! Ik was dan ook heel nieuwsgierig toen ik hoorde van de pizza bodems van Magioni. Een gezonde pizza met 70 gram groente, 30% minder calorieën en 30% minder koolhydraten, dat klinkt goed.. Ik bestelde de bloemkool pizzabodem een keer via de Body&Fit shop en ik vond het heerlijk! Natuurlijk wilde ik wel eens een goede vergelijking maken met andere pizzabodems, dus hierbij een review.

De Magioni pizza

De Magioni bloemkool pizzabodem is per 2 stuks verpakt en is te koop bij diverse Albert Heijns. Ik moest er helaas 25 minuten voor rijden, want de dichtstbijzijnde Albert Heijn heeft ‘m niet. Je kunt het natuurlijk ook online bestellen bij Albert Heijn en Body&Fit shop.
Op de verpakking staat: “Deze bloemkoolpizza smaakt vertrouwd, maar heeft een verrassende inhoud. Dit komt door het gebruik van bloemkool. Zo tover je snel een smakelijke groentepizza op tafel!” Klinkt allemaal goed, maar wat zit er nu precies in zo’n pizzabodem?

Ingrediënten

Ik heb de ingrediënten van de bloemkool pizzabodem vergeleken met een ‘normale’ naturel pizzabodem van Albert Heijn. Het grootste bestanddeel in beide bodems is tarwebloem, maar Magioni heeft dus een deel van de tarwebloem vervangen door gepureerde bloemkool. 1 pizzabodem bevat 70 gram bloemkool, zo eet je dus meteen een beetje groente!

magioni pizza bodem        gewone pizza

Magioni bloemkool pizzabodem: AH pizzabodem naturel:
TAR­WEbloem, ge­pu­reer­de bloem­kool (39%), gist, wa­ter, rijs­te­meel, kool­zaad­olie, zout,      zon­ne­bloem­olie, con­ser­veer­mid­del (E281). Bevat: tarwe. Kan spo­ren be­vat­ten van melk,   se­sam, so­ja, sel­de­rij, lu­pi­ne en mos­terd. TARWEbloem, water, olijfolie, durum TARWEmeel, gist, zout, dieetzout (kaliumchloride), natuurlijke aroma´s. Bevat: glutenbevattende granen, tarwe en producten op basis van tarwe.

Voedingswaarde

Ook voor de voedingswaarde heb ik de bloemkool pizzabodem vergeleken met de naturel pizzabodem van Albert Heijn. De vergelijking gaat over de voedingswaarde per 100 gram. 1 bloemkool pizza bodem is 180 gram.

voedingswaarden-magioni-pizzabodem

Je ziet meteen het grote verschil in kilocalorieën en koolhydraten (KH). De Magioni bloemkool pizzabodem bevat 106 kcal minder (33,6%) en 13,7 gram koolhydraten minder (26,3%) dan de Albert Heijn pizzabodem naturel. Een ander groot verschil vind ik het vetgehalte, in de Magioni bloemkool pizzabodem zit bijna 4 keer minder vet dan de Albert Heijn pizzabodem. Al met al dus zeker een gezondere keuze!

Prijs

De Magioni bloemkool pizzabodem is met €3,29 voor 2 stuks slechts 30 cent duurder dan het duopack pizzabodems van Albert Heijn (€2,99). Vanwege de goede voedingswaarde en de bijdrage in je dagelijkse groentebehoefte, vind ik de Magioni pizzabodem het prijsverschil zeker waard.

Smaak

Ik maakte een Hawaï pizza met de Magioni bloemkool pizzabodem en ik vond ‘m heerlijk! De pizzabodem heeft een neutrale smaak en proeft daardoor helemaal niet anders dan een normale pizzabodem. De bloemkool pizza is na 12 minuutjes in de oven lekker krokant en zelfs de randjes zijn lekker. Dat is bij mij altijd een dingetje, bij afhaalpizza eet ik de randjes nooit op J De bodem is niet heel dun en daarmee krijg je echt het big Americain pizza gevoel, I love it!

magioni pizza 2     magioni pizza 1

Recept Magioni pizza Hawaï

Mijn pizza Hawaï bestond uit 1 Magioni bloemkool pizzabodem, 50 gram pastasaus basilicum, 30 gram 30+ kaas, 40 gram hamblokjes en 50 gram ananas (uit blik). Natuurlijk kun je allerlei andere varianten bedenken, maak ‘m zoals jij het lekker vindt!

Conclusie

Zoals jullie al wel merken uit mijn review, ik ben om! Voor mij geen kant en klare of afhaal pizza’s meer, laat mij maar lekker verantwoord genieten van een Magioni pizza. Stiekem een beetje groenten eten, minder calorieën en koolhydraten en een goede prijs, ideaal dus!
Ook als je op je gewicht wilt letten en toch lekker wilt genieten van een pizza, is het zeker een aanrader. Ter vergelijking: een Dr. Oetker pizza Ristorante Hawaï bevat zo’n 764 kcal. Mijn Magioni bloemkool pizza Hawaï bevat totaal 580 kcal, dat scheelt je toch 184 kcal voor 1 maaltijd.

Ik ga nu lekker smullen van mijn pizza Hawaï, doei!

 

Tip! Op de Magioni website kun je zoeken op verkooppunten, hierbij de verkooppunten in Zeeland..

Gebruikte links:
http://magioni.com/bloemkoolpizza/
https://www.ah.nl/producten/product/wi386308/magioni-bloemkool-pizzabodem
https://www.ah.nl/producten/product/wi386167/ah-pizzabodem-naturel