MonChoutaart met Bastogne bodem is echt mijn favoriete verjaardagstaart. Ik maak ‘m elk jaar 2 keer: met mijn eigen verjaardag en voor de verjaardag van mijn man. Stiekem hoop ik altijd dat er een extra stukje over blijft, zodat ik er nog een keer van kan genieten.

Het basisrecept heb ik van de website van MonChou, maar ik heb de hoeveelheden zelf iets aangepast.

Het recept is voor ongeveer 10-12 personen.

Dit heb je nodig:

  • 6x MonChou 100g (in wikkel)
  • 375ml verse slagroom
  • 150g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes KlopFix
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 100g roomboter
  • 1 blik vlaaifruit aardbeien
  • Springvorm 24-26 cm
  • Bakpapier
  • (Hand)mixer

Zo maak je de MonChoutaart met Bastogne bodem:

  • Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de Bastognekoeken. Ik heb hier zelf een handige keukenmachine voor (binnen 1 minuut klaar!), maar dit kan ook gewoon door de koekjes in een plastic zak te doen en er met een deegroller o.i.d. op te slaan.
  • Smelt de roomboter in een pannetje. Meng hierdoor de Bastogne kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan.
  • Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
  • Spatel de slagroom door het MonChou mengsel en mix nog heel kort (20 seconden) door elkaar. Verdeel dit geheel over de koekbodem.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en verdeel vervolgens het vlaaifruit hierover. Snijd de taart even los van de rand voor je de springvorm verwijderd en snijd de taart in punten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde:

Calorie├źn tellen niet als je jarig bent toch? ­čśë Nee, even zonder gekheid. Ik heb de voedingswaarde van deze taart niet berekend, omdat je bij speciale gelegenheden best mag genieten van iets lekkers, zonder na te denken over de calorie├źn. Ook is de voedingswaarde afhankelijk van hoeveel stukken jij snijdt uit een taart. Ik adviseer binnen een gezond voedingspatroon meestal de volgende regel: zorg dat je basis goed is en gebruik maximaal 1-2 keer per week een extraatje zoals een stuk taart,┬á een grote koek een schaaltje chips of een andere snack. Kies bewust en geniet bewust!