Met dit koude weer vind ik het heerlijk om een warme lunch te gebruiken. Dit eiergerecht in een mini ovenpannetje (ook wel cocotte genoemd) vond ik een echte topper. Het duurt even voor het klaar is, maar het is super makkelijk en lekker! Ik zag op internet nog andere varianten met champignons en rode ui of met spinazie en kaas, klinkt ook lekker dus die ga ik zeker ook eens proberen..

Vandaag maakte ik deze voor mezelf van:
– 1/3 ui
– 1/3 prei
– 1/3 rode paprika
– 50 gram spekblokjes
– 2 eieren
– een snufje peper, zout en kerriepoeder

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het ovenpannetje in met een beetje olie.
  2. Kluts in een mok of schaaltje de 2 eieren met wat peper, zout en kerriepoeder.
  3. Giet de helft van het eimengsel in het ovenpannetje.
  4. Snijd de groente in kleine stukjes en verdeel deze samen met de spekblokjes over het eimengsel in het ovenpannetje.
  5. Verdeel de rest van het eimengsel over de groente in het ovenpannetje.
  6. Zet het ovenpannetje ongeveer 20 minuten in de oven.
  7. Serveer het eiergerecht met wat geroosterd brood. Eet smakelijk!

Groetjes uit Zeeland,
Martine

PS De rest van de groente wat over blijft kun je natuurlijk bewaren voor in een ander gerecht. Ik heb ze in een bakje in de koelkast gezet, dan maak ik er morgen een lekkere boerenomelet van!