Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen een reden om na te denken over goede voornemens, nieuwe doelen en mooie plannen. Ik vind dit zelf ook fijn om te doen en dit jaar heb ik daar goed de tijd voor genomen. De afgelopen 2 weken had ik geen consulten in mijn diëtistenpraktijk gepland staan, heerlijk! Genoeg tijd dus om rustig 2017 te kunnen evalueren en afsluiten (denk aan boekhouding, belastingaangifte en heel veel papierwerk). Maar ook genoeg tijd om aan 2018 te beginnen met een nieuw plan voor mijn praktijk, mijn blog en alles wat er op persoonlijk gebied nog bij komt. Vorig jaar deelde ik mijn persoonlijke doelen met je en in deze blog kijk ik daar even op terug en vertel ik je aan welke doelen ik in 2018 ga werken.

1. Groeien als Zeeuwse Foodie

In heel 2017 heb ik totaal 59 blogs gepubliceerd, terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen om 2-3 keer per week een blog te publiceren. Bloggen naast een fulltime diëtistenpraktijk bleek toch wel een behoorlijke opgave. Maar ik vind het zo leuk om te doen en haal er zoveel plezier en energie uit! Daarom wil ik er in 2018 structureel meer tijd voor inplannen en wordt bloggen niet langer iets wat ik ‘er bij’ doe, maar gewoon een onderdeel van mijn werkweek. Er komen nieuwe tips, recepten, Zeeuwse hotspots en streekproducten online, maar ik wil vooral ook meer persoonlijke blogs gaan schrijven. Verder heb ik nog heel veel toffe ideeën en plannen om mijn website uit te breiden, maar in de loop van het jaar hoop ik je daar zeker meer over te gaan vertellen. Ondanks dat het niet lukte om regelmatig te bloggen, behaalde ik wel mijn doel van 1000 volgers op Instagram en Facebook. Op naar 5000 voor het komende jaar! Like, reageer en deel jij weer mee?

2. Fitter worden

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het afgelopen jaar niet helemaal geslaagd ben hierin. Vind ik dat erg? Aan de ene kant wel en aan de andere kant ook niet. Want het afgelopen jaar heb ik misschien te weinig gedaan aan mijn fysieke gezondheid, maar wel ontzettend hard gewerkt aan mijn mentale gezondheid. Ik werkte met een coach aan een positieve mindset, las boeken over zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling, schreef complete dagboekjes, keek webinars en leerde voor mezelf te kiezen. Nog steeds probeer ik balans te vinden in wat andere mensen van mij verwachten en wat ik zelf wil. Maar genoeg over mijn mentale gezondheid, ik voel me nu weer een stuk blijer, gelukkiger en positiever. Dus vind ik het tijd worden om in 2018 aan mijn fysieke gezondheid te gaan werken. Ik ga voor een strakker, fitter en gezonder lijf en ik neem jou de komende maanden mee in dit proces, daarover komende zondag meer!

3. Balans krijgen/behouden

Eigenlijk heb ik hierover al wat geschreven bij mijn doel om fitter te worden, maar toch noem ik het even apart. Want ik wil niet alleen fitter worden (wat betekend dat ik op mijn voeding en beweging wil gaan letten), maar ook blij en gelukkig blijven, meer bloggen en ondertussen lijkt mijn praktijk nog steeds verder te groeien. O, en ik heb nog een man, een hond, een huishouden en vind het ook erg fijn en ontspannend om te lezen, leuke dingen te doen en creatief bezig te zijn. Ik ben niet zo van de strakke tijdschema’s en doe graag dingen op gevoel, maar om balans, rust en structuur te krijgen ga ik toch intensiever werken met een weekplanning. Hier staat niet alleen in wanneer ik cliënten heb, maar ook wanneer ik aan mijn blog werk, wanneer ik ga sporten, wanneer ik ga ontspannen en wat mijn maaltijdplanning is.

Enjoy the ride!

Maar weet je wat ik vooral in 2018 wil gaan doen? GENIETEN! Genieten van mijn reis naar een fitter en gezonder lijf, genieten van de mooie dingen die ik beleef als Zeeuwse Foodie, genieten van mijn werk als diëtist, genieten van wandelingen over de zeedijk, genieten van creatief bezig zijn en genieten van leuke dingen doen. Het leven lijkt steeds sneller te gaan en daarom is het zo goed om niet alleen te streven naar hogere doelen en bezig te zijn met verbetering en verandering, maar juist om regelmatig stil te staan bij alle mooie dingen die gebeuren. Doe jij mee?

PS Weet je waarom ik mijn doelen met jou deel? Niet alleen omdat ik je graag op de hoogte wil houden van waar ik mee bezig ben. Het opschrijven en delen van je doelen is namelijk een trucje om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Zo kun je zelf achteraf goed evalueren en bijstellen en kunnen anderen je helpen bij het bereiken van je doelen. Heb jij de doelen voor 2018 al opgeschreven? Doen hoor!