Het lijkt wel alsof ik de laatste jaren in september/oktober steeds in een mega proces zit voor mezelf.

In 2016 had ik burn-out symptomen en werd het tijd om goed te gaan luisteren naar mijn lijf en hoofd. Minder werken, meer genieten en vooral gaan onderzoeken waar ik blij van werd of waar mijn passie lag. Begin 2017 ontstond daaruit Zeeuwse Foodie, een blog over gezond leven en Zeeuws genieten. Al snel werd ik uitgenodigd voor super leuke Zeeuwse persdagen en leerde ik ontzettend veel nieuwe mensen kennen in de “foodie wereld”.

In het najaar van 2017 kwam er een boek uit over Zeeuwse meisjes, waarin ik openhartig mijn verhaal deelde over mijn Gereformeerde opvoeding, het maken van eigen keuzes en het omgaan met de meningen van anderen. Ik vond het ontzettend spannend om mijn verhaal zwart op wit te delen, maar dit opende allerlei nieuwe deuren, van het spreken voor grote groepen tot een kleine tv uitzending op Omroep Zeeland.

In 2018 leerde ik dat ik dat veel restklachten van mijn burn-out te maken konden hebben met mijn hormonale balans en vond ik daarin antwoorden waar mijn hoofd en lijf al lang naar op zoek waren. Eind 2018 besloot ik om mijn diëtistenpraktijk te verkopen en al mijn verzamelde kennis over bloggen en online ondernemen te gaan toepassen in nieuwe uitdagingen. Ook ging ik voor het eerst alleen op vakantie, zonder partner of vriendinnen. Tot op de dag van vandaag geloof ik dat deze keuzes er voor hebben gezorgd dat er begin 2019 bij mij een heel nieuwe uitdaging ontstond: ik was zwanger!

Het najaar van 2019 stond volledig in het teken van mama worden en zijn. Tot op de dag van vandaag zeg ik nog steeds dat dit het mooiste is wat ik in mijn leven heb gekregen en tegelijkertijd de grootste uitdaging. Want wie ben ik als moeder, maar vooral ook: hoe creëer ik balans in de wens om er zoveel mogelijk te zijn voor mijn kleine, maar ook mijn grote ambities voor mijn nieuwe bedrijf en daarnaast nog de rollen als partner, zus, dochter, vriendin enzovoorts.

Het afgelopen jaar was (opnieuw) een rollercoaster aan ervaringen. Ik werkte voor diverse opdrachtgevers, knalde een heel nieuw bedrijf de wereld in en coachte in korte tijd ruim 100 vrouwen op het gebied van voeding, leefstijl en hormoonbalans. Ik schreef dit hele jaar wel geteld 6 blogs hier als Zeeuwse Foodie, gewoon omdat ik nu andere prioriteiten heb. Ook vond ik het op social media maar lastig wat ik nu wilde delen op welk account. Als Zeeuwse Foodie deelde ik steeds meer mijn persoonlijke verhalen over het moederschap, recepten die eigenlijk ook prima in een “hormoonproof” leefstijl passen en mede door een niet nader te noemen virus kwamen de Zeeuwse tripjes op een laag pitje te staan.

In september werd Jason 1 jaar en dat voelde voor mij als een enorme mijlpaal. Het eerste jaar stond echt in het teken van gebroken nachten, steeds een nieuw dagritme met hapjes en slaapjes, ontzwangeren met hevige klachten, elkaar leren kennen maar ook mezelf opnieuw leren kennen. De afgelopen maanden liet ik me coachen door een businesscoach, maar ook door een NLP-coach/hypnotherapeut. Tijdens deze sessies leer ik weer zoveel over mezelf en kwam ik tot de conclusie dat ik me nog steeds (zowel zakelijk als persoonlijk) regelmatig laat leiden door gedachten over verwachtingen van anderen en twijfels en onzekerheid bij mezelf. En ik heb besloten om daar mee te stoppen.

Ik wil gewoon mijn verhaal delen over het moederschap, ondernemer zijn, gezonde balans, voeding, hormonen of een leuk (Zeeuws) plekje waar ik ben geweest en wat ik je zeker wil aanraden. Niet steeds hoeven nadenken of iets past op het ene account of het andere en of mijn volgers wel op die foto of tekst zitten te wachten. Ik wil op een creatieve manier mijn kennis, ervaring, tips en inspiratie met andere vrouwen delen. En zit er iets tussen wat je niet leuk vindt? Prima, dan scroll je gewoon verder of je kiest er voor om mij niet langer te volgen. Het is mijn leven, mijn bedrijf, mijn account, mijn verhaal.

En dat brengt mij bij het volgende waar ik mee ga stoppen. Ik heb besloten om afscheid te nemen van mijn Zeeuwse Foodie blog. Het heeft me veel leuke opdrachten, nieuwe vriendinnen en mooie kansen opgeleverd, maar eigenlijk is de website al vanaf het begin iets geweest wat ik “er bij” doe. Nu ik mama ben en nog steeds mega ambities heb met mijn bedrijf als hormooncoach, merk ik dat ik toe ben aan focus en aan rust. Juist omdat dit ruimte geeft voor persoonlijke en zakelijke groei. Ik voel me nog steeds dé Zeeuwse Foodie, ik ben nog steeds gek op bolussen, zeekraal en mosselen en ik deel nog steeds graag mooie plekjes en fijne recepten met je. De focus gaat echter liggen op hormonen, voeding en zelfliefde en ik ga dat op social media delen onder mijn eigen naam. Of nou ja, stiekem heb ik al maanden een nieuwe naam in gedachten en is dat nog een laatste twijfelpuntje of ik die ga introduceren.

Voorlopig blijft deze website nog live, omdat ik nog een manier zoek om mijn blogs als herinnering te bewaren. Mijn persoonlijke blogs en relevante recepten ga ik op een later moment overzetten naar mijn andere website. De 2 accounts die ik heb op Facebook en Instagram ga ik samenvoegen en wie weet komt er dus nog een nieuwe bedrijfsnaam… Achter de schermen ben ik met nog een aantal andere nieuwe dingen bezig, maar ik ga niet alles in 1 blog verklappen. Op mijn social media neem ik je de komende tijd mee in alle veranderingen en nieuwe dingen.

Dit is dus mijn laatste blog op deze website. En nu ik dat zo opschrijf heb ik er toch een beetje gemengde gevoelens bij. Ik heb gezocht naar een quote om het mee af te sluiten, maar vond ze eigenlijk allemaal nogal cliché. Iets over dat elk einde ook weer een nieuw begin is. Zo voelt het gelukkig wel, dus graag zie ik dit niet als een afscheid, maar als een welkomstwoord. Ik wil jou als lezer of trouwe volger hartelijk danken dat je de afgelopen jaren een beetje met mij bent meegereisd en hoop je terug te zien op social media of mijn nieuwe website www.martineridderhof.nl.

Groetjes Martine