Op het mooie Damplein in Middelburg vind je Restaurant de Gouden Bock. Hier schittert chef Martijn dagelijks met zijn prachtige gerechten en vult gastvrouw Michelle hem haarfijn aan met uitleg en verhalen over de producten die op tafel komen. Terecht een gouden combinatie dus. Ik mocht als Zeeuwse Foodie samen met andere foodbloggers in december komen proeven van de kerstkaart. En hoe!

    

15 jaar, 15 gerechtjes

De Gouden Bock bestond afgelopen jaar 15 jaar en daarom werd er een kerstkaart beadacht, met 15 favoriete gerechten van de afgelopen 15 jaar. Elk gerecht heeft de portie van een tussengerecht en kost €12,- per stuk. Op deze manier kon je een compleet feestmenu samenstellen met meerdere gerechten. Het slechte nieuws: de kerstkaart liep vorige week af. Het goede nieuws: ook in 2018 gaan ze door met dit concept, maar dan steeds weer met een vernieuwde kaart!

    

Focus op verse vis en wild

Spartelvers, zoals op de website van de Gouden Bock is te lezen, wordt een uiteenlopende keuze van seafood geserveerd. De menukaart kan zelfs dagelijks wat afwijken, omdat er echt gekookt wordt op basis van het seizoen en het actuele aanbod van bijvoorbeeld de visafslag. Ik mocht genieten van onder andere Zeeuwse oesters met tabasco, coquilles met appel, verse mosselen op Thaise wijze bereid en noedels met gamba’s. Niet alleen vis, maar ook wild is een specialiteit van Martijn. Bijzonder om te weten: Martijn schiet zelf het wild wat hij opdient! Denk aan super mals wild zwijn met rode wijnsaus, wildstoof, wildpaté en andere winterse smaken. De bijgerechten, zoals stoofpeertjes, aardappelpuree en spruitjes maken het menu compleet. En vergeet niet wat ruimte te bewaren voor toetjes, want je wil ze allemaal! Het citroentaartje met merengue was wel mijn favoriet, een heerlijke combinatie van fris en zoet.

   

Al met al vind ik de Gouden Bock echt een aanrader. In de zomer ga ik zeker nog eens terug om op het terras te genieten van de zon, een drankje en een nieuwe kaart met zomerse gerechten.

Restaurant De Gouden Bock
Damplein 17
4331GC Middelburg
www.degoudenbock.nl
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag elke dag vanaf 11.00u geopend
Zondag en maandag gesloten

 

Disclaimer: Deze blog is een (niet betaalde) samenwerking met Restaurant de Gouden Bock. Als Zeeuwse Foodie mocht ik komen proeven van hun gerechten, maar de blog bevat mijn persoonlijke mening en mijn eigen foto’s.