Een tijdje geleden kwam ik via social media in contact met Happy Bakers. Een glutenvrije (én Zeeuwse) bakkerij, daar was ik wel benieuwd naar! Regelmatig zie ik in mijn diëtistenpraktijk mensen met een glutenintolerantie en als Zeeuwse Foodie vind ik het erg leuk om kennis te maken met (voor mij) nieuwe producten. Ik vroeg of ik wat uit het assortiment mocht proeven en kreeg diezelfde week nog een doos vol broden en bolletjes thuis gestuurd.

 

Glutenvrij brood

Het assortiment van Happy Bakers bestaat uit vier soorten brood: wit, bruin, meerzaden licht en meerzaden donker. Ook zijn er meerzaden bollen, witte bollen, feestbrood en rozijnenbrood. Alle producten zijn glutenvrij, lactosevrij, eivrij en sojavrij. Super handig, want dan is het dus bij meerdere intoleranties in te zetten. Voor mensen met een intolerantie voor tarwezetmeel is het brood echter niet geschikt. Dit ingrediënt wordt door Happy Bakers gebruikt om zoveel mogelijk de smaak en structuur van ‘gewoon’ brood te benaderen, maar sommige mensen reageren hier ook gevoelig op.

Het brood wordt geleverd in een zuurstofarme verpakking, je moet het thuis nog een minuut of tien afbakken. Al tijdens het bakken verheugde ik mij op een boterham, want de geur vanuit de oven was heerlijk. Smaak is natuurlijk altijd persoonlijk, maar dit glutenvrije brood vond ik prima te eten. Meestal is glutenvrij brood compact en brokkelt uit elkaar, maar dat is bij dit brood zeker niet het geval. De korst is lekker knapperig en de binnenkant luchtig. Vooral het meerzaden donker brood vond ik lekker.

Glutenvrij brood is altijd duurder dan ‘gewoon’ brood. Het productieproces is namelijk ingewikkelder en de ingrediënten zijn duurder. Ook moet het brood gemaakt worden in een speciaal daarvoor ingerichte bakkerij, zodat er geen besmetting van gluten kan plaatsvinden. De broden van Happy Bakers (uitgezonderd het rozijnenbrood en feestbrood) zijn tussen de 4 en 5 euro per stuk en de bolletjes zijn ruim 2 euro voor 3 stuks. Je kunt het brood online bestellen en dan wordt het thuis bezorgd.

Wie of wat is Happy Bakers?

Happy Bakers is een glutenvrije bakkerij, gevestigd in Middelburg en onderdeel van The Master Bakery. Dit is van oorsprong een Zeeuws familiebedrijf wat ruim 90 jaar geleden is opgericht in Veere. Ook Bliek Meesterbakkers is een onderdeel van The Master Bakery, wellicht dat die naam je wel bekend voorkomt? De bolussen van Bliek Meesterbakkers zijn namelijk al een aantal keer uitgeroepen tot de beste Zeeuwse bolus! Wil je meer over Happy Bakers weten? Kijk dan eens op hun website www.happybakers.nl, daar kun je de broden ook bestellen.

Disclaimer: Ik heb de broden gratis van Happy Bakers ontvangen, maar verder is dit geen betaalde blog als promotie. Ik ben positief over de toegankelijkheid en de smaak van de broden, dus dit is mijn persoonlijke mening.