De tijd van warme havermoutpap is voorbij en ik ben weer toe aan lekkere frisse ontbijtjes. Via Instagram doe ik veel inspiratie op bij andere foodbloggers en steeds zag ik wafels voorbij komen met heerlijke toppings. Dat wilde ik ook eens proberen.. Ik heb een gezonde wafel gemaakt met havermout en amandelmelk en het was heerlijk!

Dit heb je nodig voor 1 portie:
– 100 ml amandelmelk
– 40 gram havermout
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– topping naar keuze: ik gebruikte 200 ml magere kwark, een banaan en 6 grote aardbeien

Zo maak je het:
1. Verwarm het wafelijzer en vet een beetje in met olie.
2. Meng in een kom de amandelmelk met de havermout, het ei en de bakpoeder.
3. Verdeel het mengsel over het wafelijzer en laat de wafel in ongeveer 7 minuten gaar worden. Past het niet in één keer, maak dan twee wafels.
4. Laat de wafels iets afkoelen op een bord en doe er een topping over naar keuze. Ik deed ongeveer 100 ml magere kwark per wafel,een halve banaan in stukjes en 3 aardbeien in stukjes. Eet smakelijk!

Tips:
Je kunt de wafels maken in een wafelijzer of wafelvormen voor in de oven. Afhankelijk van hoe groot je wafelvorm is, kun je met deze ingrediënten 1-2 wafels maken.

Zeeuwse groetjes,
Martine