De mug cake (cake in een mok) is al enige tijd een bekende bij foodbloggers, op veel blogs vind je wel een lekkere variant hiervan. Toch kom ik nog steeds mensen tegen die er nog nooit van gehoord hebben. Een mug cake is super makkelijk om klaar te maken én ook nog eens lekker en gezond. Met slechts een paar ingrediënten zet je binnen 5 minuten een gezond ontbijt op tafel. Geen tijd voor een goed ontbijt is dus geen geldige smoes meer.. Ik deel nu een basis recept, maar er zijn zoveel variaties te bedenken, dus ik ga zeker nog eens een andere variatie delen!

Dit heb je nodig voor 1 portie:
– 1 ei
– 1 kleine rijpe banaan
– 3 eetlepels havermout
– evt. kaneel en/of honing

Zo maak je het:
1. Prak de banaan in een kom en voeg het ei en de havermout toe. Roer alles goed door elkaar met een vork.
2. Zet de mok 2 minuten op vol vermogen in de magnetron en klaar is je ontbijt. Pas op, de mok kan heet zijn. Garneer je mug cake eventueel met wat kaneel of wat honing. Eet smakelijk!

Voedingswaarde:
De mug cake (zonder honing) bevat ongeveer 247 kilocalorieën, 9,4 gram eiwit, 35,9 gram koolhydraat en 6,2 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet.

Tips:
– Keer de kom om op een bord en garneer de mug cake met wat kwark of yoghurt en fruit naar smaak.