Het is nog een beetje fris als ik begin van de middag aankom bij Smaak aan Zee. Het is flink bewolkt en de Zeeuwse wind doet haar naam eer aan. Gelukkig komt later de zon af en toe flink haar best doen en is het eigenlijk wel lekker dat er wat wind staat. Het is een mooi plekje voor een foodfestival, midden op de Brouwersdam, met uitzicht op het Grevelingenmeer. De ‘durfallen’ kunnen de toren beklimmen van Informatiecentrum Grevelingen en de ‘doenieten’ strijken gewoon lekker neer op één van de strandstoeltjes midden op het festivalterrein. Met de kleurrijke aankleding, heel veel foodtrucks, een grote bar, fijne bankjes en een speelplaats voor de kids is Smaak aan Zee echt een plek voor jong en oud, waar je jezelf rustig een hele middag of avond kunt vermaken.  
Ik heb zelf afgesproken met Rachelle en Neryna (van De ZeeuwZe blog) en wij doen eerst eens een rondje over het terrein om te kijken wat voor lekkers we gaan nemen. Hmm, we delen de zalige sushi van YouMe, ik proef een taco met pulled pork van Taco’s Los Amigos, eet een lekkere hamburger van De Burgelijke Stand en kan niet afblijven van de zak friet die we delen van Westhoeve Frites. Niet alles achter elkaar hoor 😉 we lopen tussendoor nog wat rondjes, zitten gezellig aan een picknicktafel en nemen een toffe video op voor de website van De Zeeuwze blog. Klik hier om de video te bekijken en let op, want er zitten 3 handige tips in verstopt om een beetje verantwoord te genieten op een foodfestival. O ja, ik nam trouwens ook nog een taartje van de Cake Dealer, maar die ging mee naar huis.

Uitzicht op het water, lekker eten, muziek, gezelligheid en met een beetje geluk de zon. Ik snap wel waarom Smaak aan Zee de eerste twee edities zo’n succes was. Super leuk dat ik er bij mocht zijn! Het goede nieuws: deze derde editie vind dit jaar twee keer plaats! Op 17/18/19 augustus is Smaak aan Zee te vinden in Ouddorp Duin. Ga jij een kijkje nemen?

 

Groetjes Martine

Disclaimer: Deze blog is een samenwerking met Smaak aan Zee. Ik mocht als Zeeuwse Foodie gratis komen proeven en beleven. Deze blog heb ik zelf geschreven en bevat daarom mijn persoonlijke mening.