Prachtige stranden, mooie tempels, aardige mensen en heerlijk eten met een uitzicht waar ik nu nog van droom. Dat is zo’n beetje de korte samenvatting van mijn vakantie op Bali. In dit eetdagboek laat ik je zien wat ik voor lekkers heb gegeten (én gedronken) op Bali.

I love pancakes!

Als ik in een hotel kan kiezen tussen bananenpannenkoek of toast met jam, dan is voor mij de keuze snel gemaakt.. Mijn ontbijt was dus negen van de tien keer een bananenpannenkoek met een kop thee en wat fruit of een fruitsapje. Om ook eens te variëren at ik in Seminyak een kleurrijke smoothiebowl, een heerlijk fris vitaminebommetje. Bij ons hotel in Tulamben kon ik kiezen tussen toast en Nasi Goreng als ontbijt. Thuis zou ik nasi als ontbijt niet zo snel doen, maar op Bali wilde ik het toch een keer geprobeerd hebben. Het smaakte prima!

   

Lunchen met een geweldig uitzicht

Als Foodie vind ik het heerlijk om in het buitenland nieuwe smaken en gerechten te leren kennen. Een lunchbuffetje is dan ideaal, want zo kan ik allerlei verschillende dingen op mijn bord scheppen. Rijst met kip, groenten en een currysaus viel altijd goed in de smaak, vooral in combinatie met een geweldig uitzicht. De Soto Ayam (kippensoep met ei en noedels) was toch echt een nieuwkomer waar ik meteen verliefd op werd. Die ga ik thuis ook eens proberen te maken..

   

Na een paar dagen was ik rijst als lunch en als diner een beetje beu. Gelukkig was er overal genoeg keuze, zoals bijvoorbeeld chicken wings, clubsandwich of een broodje tonijn. Natuurlijk altijd met mijn favoriet; frietjes met ketchup 🙂

   

Tussendoor genieten

Een lekker ijsje of een bananen milkshake ging er af en toe wel in. En toen we eindelijk een plekje hadden gevonden op het terras bij het luxe W Hotel, wilde ik wel een sjieke cocktail proberen. Verder nam ik meestal niks tussendoor, want na een flink ontbijt en lunch zat ik wel vol tot in de avond.

   

A springroll a day

De eerste avond bestelde ik een springroll (loempia) vooraf. Dat had ik beter niet kunnen doen, want daarna wilde ik ze (bijna) elke dag. Vegetarisch of met kip, meestal geserveerd met een zoetzure saus, mmm.

   

Balinees dineren

Het diner was meestal wel het hoogtepunt van de dag. Na een lange dag wandelen, reizen, surfen of op het strand chillen kon ik echt genieten van een Bintang Radler, een mooie zonsondergang en verrassende gerechten. Beef Rendang, chicken curry geserveerd in een kokosnoot, vers gegrilde vis met Balinese kruiden, Nasi Goreng en een keer een pizza als afwisseling. Het was allemaal heerlijk, maar de lekkerste kruimige Fish&Chips ooit at ik bij een restaurantje aan het strand bij Seminyak, hier ging ik een keer voor terug!

       

Zoete toetjes

Meestal zat ik vol genoeg van een voor- en hoofdgerecht, maar na een actieve dag ging een toetje er toch wel in. Chocolade lavacake, groene pannenkoekjes met kokos en palmsuiker, bananensplit, jummie!

   

Zoals je ziet en leest heb ik echt genoten van Bali, zowel van de natuur en cultuur, als van het eten. Het heeft mij zeker geïnspireerd om thuis weer aan de slag te gaan met nieuwe probeersels die lekker en gezond zijn. De komende tijd hoop ik deze inspiratie weer door te kunnen geven aan jullie, in de vorm van makkelijke en gezonde recepten.