Aan het einde van elke maand geef ik je een kijkje in mijn eetgewoontes. Na mijn dinerspecial en de lunchspecial deel ik nu mijn ontbijt favorieten met je. Ik hoop je hiermee te inspireren om ook lekker te variëren met gezonde ontbijtjes.

Havermout

Mijn ontbijt topper van de afgelopen maanden is toch wel havermoutpap. Meestal gewoon lekker makkelijk alleen havermout met amandelmelk, even koken en klaar. Af en toe doe ik er lekkere toppings op, zoals fruit of wat chocolade.

  

Kwark

Na havermoutpap is kwark wel mijn meest genuttigde ontbijt van afgelopen maand. Ik maak er allerlei variaties mee, meestal met fruit en noten. Kwark met appel, walnoten en honing is mijn favoriet, maar ook met aardbeien en gemengde noten of met banaan en mijn homemade notenmuesli vind ik kwark erg lekker. In plaats van kwark gebruik ik ook wel eens Griekse yoghurt, dat is net weer een ander smaakje en vult ook goed.

  

Variatie

Ik vind het super leuk om nieuwe dingen uit te proberen, dus toen ik deze banaan pannenkoekjes ergens voorbij zag komen was ik meteen enthousiast. Super lekker zijn ze als variatie. Ook met havermout experimenteer ik graag, want havermout is super gezond en je kan er veel meer mee dan alleen havermoutpap maken. Deze gezonde havermout wafel met kwark en fruit is daarom bij mij nu ook een nieuwe favoriet.

  

Ontbijtfeestje

Natuurlijk heb ik ook wel eens zin in een gewone boterham, maar ik wil als ontbijt graag iets zoets. Van jong af aan ben ik gewend om te ontbijten met een boterham met hagelslag, maar dat is natuurlijk niet zo gezond elke dag. Ik ben blij dat aardbeien weer goed verkrijgbaar zijn, want geroosterde boterhammen met aardbeien vind ik heerlijk. Heel af en toe ontbijt ik in het weekend met een Zeeuwse bolus, dat is pas echt een feestje!

  

Conclusie

Iets met havermout, iets met kwark of iets met brood, dat is zo’n beetje de korte samenvatting van wat ik als ontbijt zoal eet. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk, dus ik hoop dat je hiermee weer wat ideeën hebt opgedaan om zelf ook gezond en lekker te ontbijten. Het recept van mijn homemade notenmuesli komt binnenkort online en ik ga ook weer aan de slag met havermout, dus wordt vervolgd!