Ik had een eetdagboek beloofd over wat ik zoal eet als lunch, maar ik heb de afgelopen weken veel te weinig foto’s gemaakt om hier een hele blog over te schrijven. Wel heb ik ontzettend veel foodfoto’s gemaakt tijdens de culinaire persreis. Dit keer dus een eetdagboek over culinair genieten in Zeeland.

Culinair Zeeland dag 1

     

Hoe kan het ook anders?! Ik begin met een Zeeuwse bolus aan de culinaire persreis op Tholen. Het is wel net iets anders dan ik gewend ben, deze zijn gevuld met banketbakkersroom. Om je vingers bij af te likken!
Vervolgens gaan we om 12 uur al aan de borrel, dat zijn ze hier op Tholen wel gewend. Het meekrap likeurtje is erg lekker, maar ik vind het tijdstip toch nog een beetje vroeg voor sterke drank. We gaan echter meteen door naar de champagne op het terras..

     

De lunch bij Buutengaets is geweldig! Het voorgerecht is heerlijke paling met een salade (met zeewier!), het hoofdgerecht is zeebaars met zoete aardappelpuree en lamsoren en het nagerecht zijn goddelijke chocolaatjes met zeezout, hmmm.

     

Bij het Huys van Roosevelt proef ik kleine hapjes, zoals een Thools aardappeltje met kaas en ham en een amuse van paling met rode biet. Het is zonnig en warm op het terras, dus een licht Roosevelt biertje gaat er ook nog wel in.

  

     

Ik zit al aardig vol na alle hapjes en drankjes, maar het vijfgangendiner bij Da Maurizio laat ik toch niet zomaar voorbij gaan. Gelukkig zijn het allemaal kleine gerechtjes en kan ik van alles wat proeven. De eerste gang is tartaar van harder. Daarna krijg ik een Thoolse ui gevuld met crème van onder andere kreeft en knolselder.  De derde gang zijn mesheften van de barbecue, bijzonder! Vervolgens komt er een gerecht met Thools lam en bonen in tomatensaus en sluiten we af met een tricolore dessert.

Culinair Zeeland dag 2

     

Het is een koude dag op Schouwen-Duiveland, dus ik ben blij dat ik even kan opwarmen bij de barbecue met een stukje rund. We lunchen bij C-Food en de soep met schelvisfilet is heerlijk romig. De pijlinktvis die daarna komt laat ik bijna helemaal liggen, dat is echt niet mijn ding. De er bij geserveerde pasta en kroepoek van sepia is gelukkig wel prima van smaak.

     

In de loop van de middag geniet ik nog van een stukje pizza met makreel, rog in ’t zuur en sashimi van zalm. Ook is er een proeverij van mosselen en whisky, maar die sla ik over, het is wel even genoeg..

Culinair Zeeland dag 3

     

Wat wordt er gegeten tijdens de officiële opening van het Oosterscheldekreeft seizoen? Juist, kreeft! Maar dat niet alleen, ik proef ook oesters met tabasco (lekker!), een kreeftensoepje en natuurlijk een glaasje kreeftenwijn. Ik krijg na afloop een fles kreeftenwijn mee naar huis, dan kan ik thuis nog even nagenieten.

Ik heb heerlijk gesmuld van Zeeuwse producten, maar na 3 dagen hapjes en drankjes ben ik toch ook wel blij om weer terug te gaan naar het ‘normale’ leven. Wat fruit en een boterhammetje gaat er wel weer in!

Zeeuwse groetjes,
Martine