Februari is al weer bijna voorbij, de maand is weer omgevlogen! Het is dus weer tijd voor een update van mijn eetgewoontes. Het is me gelukt om wat meer foto’s te maken, voornamelijk wel van mijn diners. Dit wordt dus een eetdagboek special: wat eet ik als diner?

Winterkost
Het was af en toe flink koud, dus nog lekker genieten van winterkost! Onder andere hutspot met rookworst en een beetje mosterd en spinazie á la crème met gekookte eitjes stonden op het menu. Met Hollandse stamppotjes let ik er wel op dat er meer groente in het gerecht zit dan aardappelen, zo maak ik het nét wat minder zwaar.
   

Pastalover
Ik hou van pasta’s, bami, rijst en andere Oosterse gerechten, dus dat staat elke week wel 2 keer op het menu. Op het NS station in Utrecht proefde ik voor het eerst de tortellini bolognese van Julia’s Pasta, jummie! Mijn zelfgemaakte bami met roerbakgroenten en saté vind ik heerlijk, maar ook behoorlijk zware kost..
  

Een dagje geen vlees
Sinds begin dit jaar probeer ik bewust minimaal 1 dag in de week geen vlees bij de warme maaltijd te eten. Gewoon omdat variatie gezond is, maar ook omdat het geen kwaad kan om een beetje meer aandacht te hebben voor onze mooie, maar kwetsbare wereld. Vleesvervangers, zoals falafel en vegaschijven zijn echt een lekkere afwisseling! Probeer eens een groentemix (bloemkool, broccoli, wortels) met een roomsausje, gekookte aardappel en een vegetarische Javaanse schijf. Ook probeer ik één keer per week vis te eten, bijvoorbeeld een stuk kabeljauw met wortels en aardappels uit de oven, gevuld met Philadelphia.
  

Nieuw recept
Elke maand probeer ik nieuwe gerechten uit één van mijn kookboeken, uit een magazine van Albert Heijn of Jumbo of gewoon iets van internet. Als ik vind dat er te veel ingrediënten in het recept staan, dan bedenk ik gewoon zelf wat alternatieven. Bijvoorbeeld bij deze lasagne van courgette. Ik zal ‘m binnenkort even delen als recept. Onze hond Jessi smulde mee van de laatste restjes gehakt en tomatensaus in de ovenschaal 🙂
  

Uit eten
Elke maand gaan wij wel een keer uit eten, zo ook in februari. Ik at samen met een vriendin bij Café de Biet in Zierikzee; super gezellig, goede service en de hamburger was een topper! Met mijn man en schoonouders ging ik eten bij Steakhouse Grand Café ’t Genot, ook in Zierikzee. Wauw, mijn kogelbiefstuk was heerlijk mals en ik at voor het eerst bolus ijs en babbelaar ijs, Zeeuws genieten! Beide restaurants ga ik zeker vaker bezoeken!
  

Conclusie
Ik vind het heerlijk om te variëren met Hollandse gerechten, pasta’s, Oosterse gerechten. Ik wissel zware en lichte gerechten met elkaar af en let bewust op voldoende groente en een afwisseling van vleessoorten, vis en vegetarisch. De komende tijd wil ik nog veel meer nieuwe gerechten gaan proberen en ga ik ook zeker mijn favoriete recepten met jullie delen! Volgende maand weer een nieuwe eetdagboekspecial: wat eet ik als lunch?

Zeeuwse groetjes,
Martine