Na veel dromen, plannen maken en ideeën uitwerken dacht ik een jaar geleden: “ik ga het gewoon DOEN”! Ik maakte een website en op 1 januari 2017 ging ik live als Zeeuwse Foodie. Wauw, wat een avontuur was (en is) het en wat een gave dingen heb ik afgelopen jaar mogen doen. Graag neem ik je mee naar de hoogtepunten van mijn eerste jaar als blogger.

    

Netwerken

De eerste maanden was ik vooral bezig met netwerken op Twitter, Facebook en Instagram. Ik benaderde heel veel mensen die wellicht iets voor mij konden gaan betekenen. Zo ontmoette ik begin 2017 Allard Tuitel, die mij meteen kennis liet maken met culinair Zeeland, regelde dat ik op de perslijst kwam voor foodevents in Zeeland én ook nog eens een mooie opdracht bij het magazine Elle Eten in mijn schoenen schoof. Kort daarna leerde ik ook Rachelle van De Zeeuwze Blog kennen, waarmee ik ondertussen al meerdere toffe samenwerkingen heb gedaan. Een speciaal bedankje aan deze twee mensen mag daarom zeker niet ontbreken 🙂 En laat ik ook zeker de gezellige en leerzame ontmoetingen met foodies, bloggers en andere leuke mensen niet vergeten!

     

Zeeland écht ontdekken

Ik denk dat ik het afgelopen jaar meer van Zeeland heb gezien en geproefd dan ik in mijn hele leven had gedaan. Op de Over mij pagina kon je al lezen dat ik helemaal niet Zeeuws opgevoed ben, maar mezelf wel echt Zeeuws voel. Ik had (en heb) echter nog heel veel smaken, hotspots en evenementen te ontdekken en dat vind ik zo ontzettend gaaf om te doen. Het meest toffe evenement vond ik wel de culinaire persreis rondom de opening van de Oosterscheldekreeft (die ik toen ook voor het eerst echt proefde), bedankt voor deze ervaring Balth! Maar ook heb ik genoten van de opening van het mosselseizoen, het eten bij Zeeuwse foodfestivals, het leren koken met mosselen, zeekraal en lamsoren en natuurlijk de roadtrip samen met Rachelle langs allerlei Zeeuwse hotspots.

    

Groei en ontwikkeling

Mijn doel was om het eerste jaar 1000 volgers te krijgen op Instagram en Facebook. Helemaal happy was ik toen ik dit doel in juli al had behaald, maar daarna bleek het toch iets lastiger te zijn om verder te groeien. Iets met tijdgebrek, (te) kritisch zijn op wat ik plaats op social media en vakanties. Naast het groeien qua volgers heb ik zowel persoonlijk als op het gebied van bloggen ontzettend veel geleerd. Ik volgde de cursus Foodjournalistiek, keek webinars over online ondernemen, leerde steeds iets beter te fotograferen, las boeken over persoonlijke ontwikkeling en werd begeleid door een coach. Ik ging van schrijven over Zeeuws eten en delen van gezonde en lekkere recepten naar schrijven over gezond leven en het vinden van balans. Die balans is bij mij ook nog een dingetje, want een eigen diëtistenpraktijk, bloggen, een huishouden, man, hond, familie en dan ook nog goed voor jezelf zorgen, is soms best een uitdaging.

    

Bijzondere momenten

En toen was er een boek! Een boek van Rachelle over echte Zeeuwse meisjes en ik was één van de 22 dames die ze interviewde. Het resultaat: 22 mooie levensverhalen met geweldige foto’s, gemaakt door Johan Katerberg. Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar en trots dat Rachelle mijn verhaal in het boek wilde. Het boek leidde tot een krantenartikel in de Thoolse Eendrachtbode en tot een uitnodiging om te mogen spreken op de Thoolse ondernemersavond. Je kunt hieronder wel zien hoe enthousiast ik was op het podium bij Nelleke Launspach. Alle positieve energie die ik kreeg van deze mooie momenten zette ik om in actie en ik finishte nog voor het eind van het jaar een andere droom van mij: een eigen E-book. Weer een vinkje er bij op mijn bucketlist. En alsof het allemaal nog niet genoeg was, werd ik vorige week benaderd om mee te werken aan een tv/radio/internet item voor Omroep Zeeland (binnenkort meer hierover). Ik deed spontaan een vreugdedansje!

     

DREAM IT, WISH IT, DO IT. De quote die al bijna een jaar op mijn vensterbank staat, was het afgelopen jaar zeker voor mij van toepassing. Niet blijven dromen en wensen, maar het gewoon DOEN! En kijk eens waar het mij tot nu toe al heeft gebracht. Ik heb wel ondervonden dat bloggen niet iets is wat je er ‘even’ bij doet, maar het levert mij zoveel plezier, energie en mooie dingen op dat ik er zeker mee doorga. Sterker nog, ik wil er in 2018 structureel meer tijd voor inplannen als onderdeel van mijn werkweek. Ik vind het ontzettend gaaf om jou te mogen inspireren met tips, recepten en persoonlijke verhalen. Ook in het nieuwe jaar kun je weer van alles lezen over balans, gezond leven, genieten en Zeeuws eten. Bedankt voor het volgen, lezen, liken, reageren en delen en tot in 2018!