Dit recept voor couscous met gehaktsaus is lekker, makkelijk én gezond! Met slechts een paar ingrediënten heb je binnen een halfuurtje een maaltijd op tafel, waar zowel jij als je partner of kids echt van zullen smullen.

Het recept is voor 2 personen.

Dit heb je nodig:

  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree (140g)
  • 200g rundergehakt
  • 120g volkoren couscous (onbereid gewogen)
  • 1/2 komkommer

Zo maak je couscous met gehaktsaus:

  • Snijd de paprika, tomaat en ui in kleine stukjes.
  • Verhit een koekenpan (kan zonder olie) en rul hierin het gehakt bruin en gaar.
  • Voeg de stukjes paprika en ui toe aan het gehakt en laat ongeveer 3 minuten meebakken. Voeg vervolgens de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed om. Laat het nog ongeveer 2 minuten bakken.
  • Maak ondertussen de couscous klaar volgens de verpakking. Over het algemeen geldt: 120g couscous = 120g water. Breng eerst het water aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe de couscous in het water. Roer even om en laat 5 minuten met het deksel op de pan wellen. Roer nogmaals door en schep dit vervolgens op de borden.
  • Verdeel de gehaktsaus over de couscous en serveer met plakjes komkommer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde:

1 portie couscous met gehaktsaus bevat ongeveer 558 kilocalorieën, 32,2 gram eiwit, 60,7 gram koolhydraat, 18,8 gram vet, waarvan 7,5 gram verzadigd vet en 11,3 gram vezel. Dit is berekend met de Eetmeter van het Voedingscentrum.

Tips:

  • Wil je liever een vegetarische variant? Dan kun je het gehakt prima vervangen door vega gehakt.
  • Voor meer smaak kun je bij het toevoegen van de tomatenpuree ook nog wat kruiden toevoegen. Denk aan paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peterselie of basilicum.