Uitgebreid koken vind ik leuk, maar dan moet ik er wel de tijd voor hebben. Een snelle maaltijd vind ik daarom op een drukke dag wel fijn en dit is er zo’n voorbeeld van. Courgette pasta met bolognesesaus; makkelijk, lekker en ook nog eens koolhydraatbeperkt.

Dit heb je nodig voor 2 porties:
– 400 gram courgette spaghetti (o.a. te koop bij AH)
– 400 gram Italiaanse roerbakgroente
– 200 gram rundergehakt
– 500 gram passata (tomatensaus van gepureerde tomaten)
– Italiaanse kruiden, peper, zout

Zo maak je het:
1. Rul het gehakt bruin in een grote bak- of wokpan (olie is niet perse nodig), tijdens het bakken meng je hier 2 eetlepels Italiaanse kruiden bij.
2. Bak de roerbakgroente 4-6 minuten mee met het gehakt.
3. Voeg de passata toe en verwarm deze ongeveer 2 minuten, het hoeft niet te koken. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
4. Verwarm de courgette pasta 1 minuut mee en verdeel alles over 2 borden. Eet smakelijk!

Tips:
– Je kan natuurlijk ook de courgette spaghetti zelf maken met een spirelli, gebruik dan 2 courgettes. Ook de roerbakgroente zou je kunnen vervangen door verse groente zelf te snijden, bijvoorbeeld 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 prei en 1 wortel. Omdat ik dit echt als snelle maaltijd maak op een drukke dag, ga ik voor het gemak van kant en klaar gesneden groenten.
– Let op dat je de courgette pasta niet te lang verwarmt, door dit kort te doen blijft het lekker beetgaar.
– Kook je voor jezelf alleen? Maak dan toch dezelfde hoeveelheid en bewaar 1 portie in de koelkast, dan heb je deze week nog een keer een makkelijke maaltijd.
– Ik schreef eerder een foodreview over courgette spaghetti, al gelezen?

Groetjes uit Zeeland,
Martine