In het weekend maak ik graag een uitgebreide lunch klaar. Dit ciabatta broodje met kip cajun is één van mijn favorieten. Lekker fris en vullend door de rauwkost, maar de cajunkruiden en rode ui geven het geheel ook een beetje pit.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
– een ciabatta broodje
– een halve rode ui
– 50 gram ijsbergsla
– een halve tomaat
– een kwart komkommer
– ongeveer 80 gram kipfilet
– 1 eetlepel cajun kruiden
– eventueel 2 eetlepels knoflooksaus

Zo maak je het:
1. Snijd het ciabatta broodje in twee helften en leg deze alvast klaar op een dinerbord. Snipper de ui, snijd de ijsbergsla fijn en de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en roer in een schaaltje de cajun kruiden met de kipfilet goed door elkaar.
3. Verwarm een eetlepel olie in een wokpan of bakpan en bak hierin eerst de kip gaar en bak de ui vervolgens kort mee (1-2 minuten).
5. Verdeel de sla, tomaat en komkommer over de twee helften van het ciabatta broodje. Leg hierop de gebakken kip en ui en doe hier eventueel de knoflooksaus overheen. Eet smakelijk!

Tips:
– Bij ons zijn de supermarkten/bakkers op zondag (nog) niet open, dus ik koop meestal afbakbroodjes. Dan is het lekker vers, maar moet je het natuurlijk wel even zelf afbakken volgens de verpakking.
– Ik koop zelf kleine zakjes ijsbergsla van 100 gram, dat is fijn gesneden en precies genoeg voor met z’n tweeën, maar natuurlijk wel wat duurder.
– Zonder de knoflooksaus is het recept wat minder calorierijk en ook nog steeds erg lekker!

Groetjes uit Zeeland,
Martine