Tijdens één van mijn toertochtjes op zoek naar Zeeuwse hotspots, beland ik in Middelburg bij Buddy’s Lekkernijen. De etalage vol lekkers lokt me naar binnen en ik beland in een ware snoephemel. Hond Buddy (waar de winkel naar is vernoemd) is die dag niet aanwezig, maar baas Rob gelukkig wel. Hij vertelt me dat hij samen met zijn vrouw Ingrid bijna 3 jaar geleden het plan maakte om in Zeeland deze droomwinkel op te starten. Een grote stap, maar dromen zijn er om waar te maken.

Nu zijn Buddy’s Lekkernijen favoriet in Middelburg en omstreken en zijn er zelfs mensen die twee keer per week langs komen voor de beroemde macarons uit Frankrijk. Er zijn sinds de opening van de winkel al zo’n 25.000 macarons verkocht! Van de smaken mint, karamel zeezout en kokos, tot aardbei, vanille en speculaas, het is er allemaal.

Van mooie chocoladepumps tot drop, noten en truffels, er is teveel lekkers om uit te kiezen. Ook de luxe bonbons, die gemaakt worden door een chocolatier uit Zeeland, zien er fantastisch uit.

Terwijl Rob aan het woord is proef ik een stukje fudge met walnoot, jummie! Deze fudge wordt ambachtelijk gemaakt in Zeeland door de Fudge Factory. Fudge met oreo klinkt ook heel aanlokkelijk, maar ik heb later die dag een lunchafspraak, dus ik sla nog meer lekkers af. Wel ben ik heel benieuwd naar een nieuw Zeeuws product wat Rob me laat zien: witte chocolade met Zeeuwse bolus. Die neem ik mee voor thuis!

Groetjes uit Zeeland,
Martine

Buddy’s Lekkernijen
Langeviele 79
4331 LS Middelburg
www.buddyslekkernijen.nl
Openingstijden:
maandag 12.00-17.30 uur
dinsdag t/m vrijdag 09.30-17.30 uur
zaterdag 09.30-17.00 uur