Laatst ging ik naar Vershof Tholen voor een lekker visje bij Visgilde Schot. Op de toonbank lag dit recept voor een Italiaanse bol met makreel en pesto en dat leek me wel wat.. Ik bestelde meteen een makreel en haalde de rest van de ingrediënten bij de supermarkt. Thuis maakte ik het broodje klaar voor de lunch en ik vond het heerlijk! De combinatie van de kruidige smaak van pesto met de volle smaak van makreel en de frisse smaken van rucola en tomaat is echt genieten! Het advies volgens de Richtlijnen Goede Voeding is: eet minimaal één keer per week vis, bij voorkeur vette vis. Makreel is een vette vissoort, dus met dit broodje kun je het wekelijkse vis-advies meteen afvinken!

Dit zit er in:
– 1 Italiaanse bol
– 1 flinke eetlepel pesto alla genovese
– 100 gram makreel
– 1/2 tomaat in plakjes
– 20 gram rucola sla

Zo maak je het:
1. Snijd de Italiaanse bol doormidden en besmeer beide helften met de pesto.
2. Leg de plakjes tomaat, de makreelfilet en de rucola op de onderste helft van het broodje en dek af met de bovenste helft. Eet smakelijk!

Zeeuwse groetjes,
Martine