Wellicht ken je het al; banaan pannenkoekjes. Het bananenbrood wat ik recent plaatste viel goed in de smaak bij jullie, dus graag wilde ik ook deze favoriet van mij delen met banaan. Met slechts 2 verschillende ingrediënten maak je deze banaan pannenkoekjes. Met wat kwark en/of fruit als topping een super lekker en vullend ontbijtje! Wist je dat banaan veel kalium bevat, wat goed is voor je bloeddruk?!

Dit zit er in:
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– kies je eigen favoriete topping: kwark, yoghurt, honing, kaneel, noten, stukjes banaan of ander fruit

Zo maak je het:
1. Pureer de banaan tot moes met een blender of gewoon met een vork.
2. Mix de eitjes met de bananenmoes.
3. Verwarm een koekenpan en doe er wat olie of boter in.
4. Doe een beetje van het banaan-eimengsel in de pan en bak de pannenkoekjes om en om bruin.
5. Maak de pannenkoekjes af met je eigen favoriete topping.

Ik maakte steeds drie pannenkoekjes in één koekenpan, ongeveer 2 eetlepels van het banaan-eimengsel per pannenkoekje. Totaal had ik 9 pannenkoekjes. Ik vind ze heerlijk met 100 gram kwark en een eetlepel honing. Eet smakelijk!

Groetjes uit Zeeland,
Martine