Ik was altijd nogal huiverig van groente smoothies, maar sinds ik diverse kant en klare smoothies proefde van Naturalicious, Albert Heijn en Jumbo ben ik om! Om inspiratie op te doen kijk ik gewoon op verpakkingen van kant en klare smoothies of zoek ik recepten op internet. Na wat proeven en proberen, is dit nu mijn top 3 qua smaakcombinaties.

Spinazie smoothie

Dit heb je nodig:

  • 50g verse spinazie
  • 1 banaan
  • 250ml amandelmelk
1 portie spinazie smoothie bevat ongeveer 169 kilocalorieën, 4 gram eiwit, 27,5 gram koolhydraat, 3,5 gram vet, waarvan 0,4 gram verzadigd vet en 4,5 gram vezels.

Bietjes smoothie

Dit heb je nodig:

  • 100g gekookte rode bietjes
  • 1 appel
  • 250ml water

1 portie bietjes smoothie bevat ongeveer 111 kilocalorieën, 1,6 gram eiwit, 22,2 gram koolhydraat, 0,4 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd vet en 5,6 gram vezels.

Winterpeen smoothie

Dit heb je nodig:

  • 1 winterpeen (ongeveer 150g)
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel gember
  • 150ml water
1 portie winterpeen smoothie bevat ongeveer 119 kilocalorieën, 1,9 gram eiwit, 19,2 gram koolhydraat, 1,7 gram vet, waarvan 0,5 gram verzadigd vet en 7,6 gram vezels.

Een recept kun je het bijna niet noemen. Alles in stukjes snijden, in de blender gooien, even mixen en klaar! Een groente smoothie bevat door de fruitsuikers wel wat koolhydraten. Toch vind ik het alsnog een prima tussendoortje als afwisseling. Ook kan het als licht ontbijt op de dagen dat je niet zo’n trek hebt. Ik voeg er soms een schep eiwitpoeder aan toe, om iets meer verzadiging te creëren en mijn eiwitten aan te kunnen vullen. Durf jij het aan om ook eens een groente smoothie te proberen?

Groetjes Martine